Agenda

 
Maandelijkse Zenavonden
Maandag 06 Maart 2017
19:30 - 21:00
 ---------------------------------------


“Wie ben ik, als ik niet ben, wie ik denk te zijn?”

Zenmeditatie komt voort uit de Boeddhistische traditie en wordt zowel door christenen als niet-gebonden kerkmensen beoefend. Stilte, het “nietsdoen” is waardevol in ons drukke bestaan.
“Temidden van de stilte werd er in mijn binnenste een geheim woord gesproken. Aldus Meister Eckhart, christelijk mysticus, die leefde in de dertiende eeuw.

Zenmeditatie is objectloze meditatie: er is geen object buiten ons, waar we ons op richten, zoals bijvoorbeeld een kaars, bloemen, een tekst of een afbeelding. Er is slechts het steeds volgen van onze adem. Op die manier kun je je heel dicht verbinden met je eigen leven, je lichaam, je geest. We zitten en lopen in stilte. Na afloop kun je in stilte vertrekken of er is thee voor wie behoefte heeft aan kort napraten. Zitmatten en meditatiebankjes zijn aanwezig. Heb je een eigen kussen of bankje, wil je dat dan meebrengen? Koorbanken zijn zonodig ook aanwezig.

Begeleiding van deze avonden: Marianne Verbakel, ze is Zenleraar in de Maha Karuna Ch’an; en José van der Torre.Data: Elke eerste maandag van de maand. 2017: 2 januari, 6 februari,
6 maart, 3 april, 1 mei, 12 juni i.v.m. Pinksteren, 3 juli, 7 augustus,
4 september etc.; van 20.00 tot 21.00 uur.
De zaal is om 19.30 uur klaar voor wie al wil gaan ‘zitten’.
Probeer rond 19.45 uur aanwezig te zijn.
Als je te laat bent, is dat erg storend voor de anderen!
Donatie: €5,00


Alleen voor mensen die bekend zijn met Zen.
 ---------------------------------------
Contactpersoon:
Aanmelden verplicht! Bij José van der Torre 0180-859955 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Marianne Verbakel: mje.

Lokatie:
Citykerk Het Steiger, 1e Nieuwstraathof 2, 3011 GN Rotterdam